Idag skall jag grilla hamburgare. Jag gör så här:
Ett kilo nötfärs blandas med en träslev i en stor bunke med 20 varv på vitpepparkvarnen och 20 varv med saltkvarnen. Förutom salt och peppar kryddade jag med chilipulver, paprikapulver och torkad ingefära. I princip kan man ju krydda med vad man vill. Själva trixet är att bearbeta färsen så att "trådarna" i färsen försvinner helt. Efter kryddningen lägger jag upp färsen på en skärbräda och formar en rulle med samma diameter som hamburgarna. Sen plastar jag in rullen och lägger in den i kylskåpet. Detta kan man göra några timmar före man skall steka eller grillla burgarna. Då "sätter sig" färsen och sen är det bara att ta av plasten och skära lagom tjocka skivor. Fördelen är att hamburgarna håller ihop bra och inte krymper ihop och får en bra struktur. Då behövs inga ägg eller ströbröd i smeten.
Till sist är det bara att tända grillen och grilla loss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar