söndag 21 oktober 2012

Sparris och Chevre

Idag blev det fläskfilé och potatisgratäng till middag. Som tillbehör gjorde jag Chevre-gratinerad sparris.

Så här:

Jag bröt av den träiga nedre delen, och la sparrisen i en grillpanna på lite drygt medelvärme. Efter att ha grillat sparrisarna i ca 15 minuter (som man kan se nedan var det många sparrisar i pannan, så det blev ganska lång tid) så la jag dom i en ugnssäker liten skål och la på ganska stora bitar av Chevre. Skjuts in i ugnen för gratinering på grillvärme, 225 grader i 5-7 minuter. Till sist lite flingsalt över. Se bilder nedan.


Nästa gång ska jag ta lite mindre bitar av chevren, eftersom den inte smälter så lätt. Jag har gjort på likande sätt förut med den spanska fårosten Manchego och sparris, det blir minst lika gott.


Nu glömde jag ta en bild på skapelsen efter den kom direkt ut ur ugnen, så här har vi redan börjat nalla av smaskigheterna. Så bilden gör inte maten riktigt rättvisa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar